TRE BILDER2009-09-01

Race 2 Söndag


Startade från pole även på söndagen, men gjorde en lite sämre start än på lördagen och var tvåa efter Jens Bergbom. Jag låg bakom och avvaktade i två varv innan jag bromsade mig om honom in i esset. Märker att det stänker lite på visiret nere i torparn, men solen skiner och jag misstänker att jag är jagad av ett helt gäng galningar på motorcykel så jag fortsätter att köra på med ganska bra tempo men nästa varv när jag kommer ner mot torparn så har visst regnet tilltagit ganska mycket och det är helt blött i utgången, bakhjulet släpper och jag vurpar.
Det gick ganska sakta och vurpan var helt odramatisk men när jag reser mig upp och tittar mot banan så ser jag att även Andreas Sveistrup och Björn Ljungqvist har krokat ihop och trillat i regnet. Jag är först jävligt besviken och uppgiven för att jag vurpat bort en vinst, men så ser jag att gulflaggen byts ut mot en rödflagg. Det betyder att racet bryts och kommer starta om, hinner man besikta hojen och föraren får ok från läkare så får man starta igen. Nu är det bråttom, jag reser hojen och kör snabbt in i bandepån. Där åker däckvärmare på och hojen hojen fixas till lite snabbt, tack pappa, fredde med fler för hjälpen. Jag springer bort till ambulansen och får klartecken från läkaren att jag får köra.
Omstarten gick lagom halvdåligt och jag är trea efter ett varv men kör om först Jens och sedan nästa varv Sveistrup nu är jag igen uppe i ledning och jag tar i så mycket jag orkar ett par varv för att köra ifrån dom, lyckades ganska bra med det och går i mål som vinnare 3,7 sekunder före Sviestrup.
Känns riktigt skönt att hela helgen gick så bra som den gjorde, två vinster och nytt personbästa med 57,710 på lördagens kval.
Nu gäller det att ladda inför Scandinavian Open finalen på Gelleråsen i Karlskoga nästa helg.

foto av Håkan Rudenvik
http://www.kobbkan.se/

Inga kommentarer: