TRE BILDER2011-05-10

En lång dag

Inledde tisdagen med att premiärjobba på Mantorp Park som instruktör på safety driving, det var riktigt kul och lärorikt. Jag hoppas verkligen att det blir fler arbetspass där!
Men tyvärr så var det kanske inte riktigt rätt uppladdning inför årets viktigaste race, världsmästerskap i KM! Slutade ett långt arbetspass ute i solen med allt för lite dricka vid fyra och fick stressa in till sviestad för att direkt kränga på mig skinnstället och ge mig ut och kvala.
Det gick sämre än väntat och hojen kändes inget vidare!
Här är varvtiderna från kvalet, inget vidare men räckte till en andraplats någon tiondel efter Jörgen.
Jag hoppas att nytt bakdäck och lite fjädringjustering ska göra fixa biffen till racet!

Race, direkt på utvarvet så känner jag att hojen funkar bättre och jag börjar få lite självförtroende igen, starten går och jag kommer iväg riktigt bra! Tyvärr fegar jag lite in i första kurvan och blir omkörd av min antagonist Jörgen, jag gör genast ett misslyckat omkörningsförsök i nästa kurva men när inte det funkar så väljer jag att avvakta i fem varv innan jag sätter in stöten och bromsar mig ganska lätt förbi.
Nu är det dags att jaga rätt på den där 56 tiden som jag suktat efter så länge. Det visar sig inte va så svårt, direkt när jag kommer förbi så kör jag en sekund snabbare än vad vi gjort tidigare i racet och på mitt andra fria varv så sitter det en 56,946 och jag känner mig ganska nöjd och slår av lite men kör ändå fortare än vad Jörgen och jag gjorde i början så jag är ganska säker på att det ska fixa det här och gå i mål som en vinnare. Men så kommer jag ifatt en varvning borta vid torparsvängen, jag förlorar två sekunder och det räcker för att Jörgen ska bromsa sig förbi.
Helvete tänker jag och gör ett misslyckat omkörningsförsök i nästa kurva men blir ganska lugn igen när vi kommer ut på start och mål och jag ser att det är två varv kvar! Eftersom jag låg bakom ett par varv i början av racet så hade jag ganska bra koll på var på banan jag är snabbare än Jörgen. Nu tänker jag va lite taktisk och inte ta varje omkörningstillfälle utan vänta till esset på sista varvet och skulle det misslyckas så har jag ett par till chanser på sista varvet. Men gissa om jag blir förvånad när vi kommer runt nästa varv och     jag ser målflaggan! Tydligen så har dom missat att räkna ner varven som visas på tavlan en gång och vi går i mål ett varv tidigare än jag trodde!
Mina varvtider från racet! Känns skönt att pusta personbästa men lite besviken på att jag inte gjorde fler snabba varv men jag gissar att det beror på att jag var lite trött och sliten efter en dag på nytt jobb.
Jörgens varvtider från racet....

Hur som helst så är det alltid kul med klubbmästerskap med LMS, roligare går inte att ha på en tisdag! Kul när vänner och bekanta kommer och tittar när vi kör och hejar på! Även riktigt kul att körningen börjar funka för Tobias, han körde tider nära sitt personbästa i 600 racet. Nu är det dags för honom att börja jaga 59 och pallplatser på b-racet i augusti!

Tack alla som hjälpt mig så jag kom till start trots ett tight schema och stort tack till alla funkisar som gör tävlingen möjlig!

En bild från racet, man ser faktiskt Jörgens skugga till höger. foto Ilari.se


Fler bilder kommer i morgon, nu är det dags att sova....

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra kört i dag! Men bättre kan du... och några sekunder borde jag kunna ta med lite tips.

/TT

Namn: Otto Johansson sa...

Jag lovar att fixa 59or till dig innan b-racet! Jag visar spår på torsdag och nästa tisdag!

Tack för hjälpen idag!