TRE BILDER2011-05-05

Mantorp Park med Actionpics

Jag har den stora äran att få jobba som instruktör hos sveriges bästa bandagsarrangör för motorcyklar Actionpics.se och i måndags och tisdags var det dags för säsongspremiär på mantorp park. Men eftersom jag tävlade hela helgen så valde jag att endast hjälpa till på tisdagen. Kändes som ett ganska bra beslut när man såg vilket väder det blev.
När jag på tisdagsmorgonen åkte för att hämta upp hojen i mantorp så var det -1 grad och snöade lite men fortfarande torrt på asfalten. Blev väl på sin höjd någon grad varmare innan klockan slog nio och vi kunde börja köra, 4-5 varv kunde man va ute på banan och köra sedan var jag tvungen att gå i depå för att värma händerna.
Blev ett par pass på förmiddagen och lagom efter lunch så började det regna/snöa rejält, asfalten blev blöt och regndäcken åkte fram!
Ungefär samtidigt så anlände Hampus Johansson(vinnaren av pro superbike förra helgen) med Micke Nilsson till banan, Hampus hade aldrig kört på mantorp och behövde träna innan racet om tre veckor.
 Tyvärr var det lite väl kallt, blött och halt så han vurpade efter tre varv och slog sönder en motorkåpa. Det gick bra med hampus och dom fick ihop hojen men lagom till klockan 17 när det var dags att åka hem.
Min körning finns det inte så mycket att säga om, gled mest runt i väldigt lågt tempo i långsamma gruppen och frös. Men även om åkningen inte var speciellt skoj så var det verkligen kul att träffa alla trevliga instruktörer och deltagare igen. Jag ser redan fram mot nästa körning med actionpics och förhoppningsvis så slipper vi snö då!

Inga kommentarer: