TRE BILDER2011-06-09

En vecka kvar till SM och ingen tisdagsträning...

Det gick långlopp med bilar på sviestad i helgen och det tålde tydligen inte den "nya" asfalten trycket i värmen. Det blev sprickor som måste lagas och träningen i tisdags ställdes in.

Riktigt surt för mig eftersom jag känner att jag behöver mycket tid i sadeln för att kunna justera in hojen perfekt inför SM deltävlingen som går av stapeln i Linköping 18-19 juni. Funderade en del på att sticka till Karlskoga på onsdagsträning men vädret såg osäkert ut och samtidigt är det lite trist att åka själv så jag hade nästan helt lagt ner planerna när jag av en ren tillfällighet hamnade på Lena Perssons hemsida och fick se att hon var sugen på att åka men behövde resesällskap. 

Ett telefonsamtal senare så var det bestämt och efter en väldigt stressig förmiddag på jobbet så var skutan lastad och kursen satt mot Gelleråsen utanför Karlskoga! 
Gelleråsen är en mycket teknisk och krävande bana, inte minst på grund av den bitvis ojämna asfalten Det gör den även till en mycket bra träningsbana, kör man snabbt där så kör man garanterat snabbt på dom flesta banor i Sverige. 
När vi svänger in i depån så funderar vi oroligt på om träningen är inställd, det är nästan helt tomt på folk/bilar/hojar i depån men efter ytterligare lite funderande så gissar vi på att det beror på att det är SO tävlingar i Finland i helgen och troligtvis är många förare på väg dit. 
Första passet går precis som väntat, jag förvånas över hur smal och gropig banan är och träffar nog precis varenda gupp runt banan. 
Andra och tredje passet känns lite bättre och den dåliga asfalten känns inte så mycket när man börjar gasa mer, fjädringen jobbar bättre när man kör med mer attack. Blir ett antal 1.09 varv och jag börjar känna igen mig runt banan. Det var nästan två år sedan jag åkte fort på den här banan. Tyvärr så är bakdäcket helt sopslut efter tredje passet så till fjärde och sista så byter jag till ett bättre begagnat.
Som vanligt så är det som natt och dag när man byter däck, nu styr hojen som den ska och jag kör höga 1.08 på alla fria varv. 
Tyvärr så gör värmen att jag inte riktigt orkar pressa lite extra något varv men 1.08.8 får duga årets premiärtur på Gelleråsen. 
Klockan 23.30 så var vi hemma i Linköping igen efter en en lyckad träning. Tack Lena för resesällskap, det var nog din förtjänst att jag kom iväg!

1 kommentar:

Lena sa...

Tack själv Otto! Bra att vi kom iväg och fick ett försprång mot alla andra som inte var där!

/Lena