TRE BILDER2011-06-30

Tisdagsträning Sviestad 28/6

Nytt försök med Pirelli, men tyvärr så gick det inget vidare den här gången heller. Snarare sämre, men nu måste det va något fel på hojen, på två pass körde jag slut på ett pirellibakdäck. Det såg helt förstört ut och var väldigt halt mot slutet.
Pirelli SC1
Finns tre möjliga orsaker som jag ser det, möjligt att det är en kombination av flera av dom.
1, felinställd bakfjädring.
2, trasig bakstötdämpare.
3, långsamma varvtider, Tyvärr var det väldigt mycket långsammare hojar ute i samma grupp på träningen och det är möjligt att körstilen blev lite kantig med mycket sladdande ut ur kurvorna. Men jag tycker inte att däcket borde bli så här illa ändå.

Jag tycker mig kunna se vissa likheter med dunlopdäcket jag körde slut på Mantorp förra veckan.
Dunlop

Efter lite funderande och skruvande på stötdämparen så har jag i alla fall nu lite teorier om hur jag ska justera för att få det bättre. Självklart skulle jag ha testat i tisdags men jag var helt enkelt för trött i för att orka tänka på sånt just då vilket jag självklart ångrar. Vad som var bra med träningen var i alla fall att jag fick ganska mycket tid på hojen och fick många chanser att träna på att åka med lite sladd eftersom däcket var så dåligt större delen av kvällen.


Inga kommentarer: