TRE BILDER2011-07-03

DanskRace

Dags för DanskRace på mantorp, började dagen med två träningspass där jag testade lite olika fjädringsinställningar och tror nog att jag är på rätt spår. Körde 1.20.3 med ett sämre begagnat däck och det fula slitaget som jag haft tidigare var nog till viss del borta. Känns som det med lätthet kommer gå att kapa en eller två sekunder på den tiden om det blir race med nya däck.
Laddar upp inför racet med Ben & Jerry´s

Dags för race, hur man startar avgörs tydligen av resultatet i racet på lördagen men eftersom jag inte körde det så fick jag snällt starta sist i rad sex. Mycket spännande och taggande att ha 23 andra förare framför sig i starten. Tyvärr så stod jag en bit upp i depån och hann inte ut på banan när utsläppet till sighting varvet och fick vänta två minuter och sen starta uppvärmingsvarvet från depån. Dags för start! Dom röda lamporna lyser väldigt länge innan dom slocknar och vi är iväg.
Jag gör en helt ok start och för nog om ca tio stycken innan första kurvan och förtsätter sedan att plocka placeringar tills jag på andra varvet tappar fästet med framhjulet när jag ska försöka passera Håkan Stensby på yttern i en vänstersväng. Troligtvis så hade däcket kallnat lite på vänstersidan av all väntan och det långsamma  uppvärmningsvarvet. Jag suckar i vart fall djupt precis när jag glider omkull och far ut genom sandfållan och rakt in en däckbarriär.
Håkan hade en kamera monterad bakåt på sin motorcykel, man kan faktiskt se mig under nästan hela första varvet och även när jag och hojen åker in i däcken.
Vid ca 1:55 skymtar man hojen i luften.

Här sitter jag och begrundar förödelsen efteråt, kommer kosta en hög med pengar och minst lika mycket tid att få ordning på skrotet igen. Steg ett får bli att bygga nytt avgassystem, efter demontering av de få kåpor som fortfarande satt kvar på hojen och urblåsning av sand så fick det bli ett besök hos Dr Watz för avgasfix. Även bakram och främre kåpstaget var lite trasigt men det verkar som att fälgar och gaffel har klarat sig hyfsat. 

Inga kommentarer: