TRE BILDER2011-09-14

Onsdag på Mantorp

Orkan och skitväder hela dagen men det sprack upp och blev till slut tre pass i torrt för min del. Tyvärr blåste det fortfarande väldigt mycket så det var svårt att sätta inbromsningarna på långrakan men jag bromsade på säkerhet och försökte hitta tid på andra ställen istället.
Eftersom kvällens träning var sista chansen för Pro Superbikeproffsen att träna innan tävlingarna nästa helg så var det en del snabba förare på träningen. Det är verkligen jättekul och jag blir extra taggad, det kändes som jag hängde med bra redan på första passet med gamla däck.
Till andra passet så bytte vi till däcket som jag körde KM på, det hade alltså bara gått 12 varv på sviestad och var i det närmaste nyskick.
Innan sista passet så fick jag några bra tips på hur jag ska köra i depåsvängen av en kille och det tillsammans med att körningen i övrigt kändes bra resulterade i ett antal ganska snabba varv.
Jag filade mitt personbästa med nästan en sekund, nu lyder det 1:18,91 Det är lite snabbare än mitt mål för dagen och får va helt ok speciellt med tanke på den hårda vinden som var.

Fler positiva saker är att däcket fortfarande ser riktigt fint ut. Väldigt skönt att vi till slut fick ordning på fjädringsproblemen som gjorde att däcken sällan höll mer än ett pass.

Innan vi fick börja köra på banan så tränade Camaro Cup bilar på banan, det kom även en regnskur en stund innan men som tur var så torkade det upp i god tid.
foto: Birger Johansson

Inga kommentarer: