TRE BILDER2011-10-13

HÅRDTRÄNING INFÖR BEACH 2012

På roadracingfronten är det stendött för min del men på fysträningen är det full fart. Jag och Tobias började idag med ett nytt högfrekvent träningsschema som vi tänker prova i fyra veckor. 
Det kommer lite förenklat innebära att man varje styrkepass kör samma fyra övningar som bas. För att man inte ska bli övertränad och helt utbränd efter någon vecka så kör man inte som vi brukar till failure, utan man stannar någon repetition innan. Det ska tydligen räcka för att kroppen ska hinna återhämta sig och bli starkare mellan passen. 
Det är Joachim Bartoll som som har utformat vårat träningsschema, han har väldigt mycket erfarenhet som träningscoach. Han råkar även vara Stina Fries personliga tränare inför vinterns tävlingar i fitness. Spana gärna in deras bloggar.

Träningsschemat vi kommer köra de närmaste fyra veckorna finns att ladda ner här
Vi kommer följa det till stor del men inte helt eftersom jag tränar Krav maga och Tobias innebandy två dagar i veckan. Men det kan nog bli lagom, styrka fyra gånger och kondition två gånger i veckan. En vilodag som vi kan flytta runt lite beroende på hur sliten i kroppen man känner sig. 
  
foto: Niklas Östergren
Bild från lördagen, man kan se hur bakdäcket börjar bli slitet och gummit är på väg att släppa från däckstommen. 

Kommande helg ska vi påbörja jobbet med att få hojen i ordning inför nästa säsong. Det skrapade och trasiga från förra helgens alla vurpor ska lagas och bytas ut. När det är gjort så ska full fokus läggas på att försöka lätta hojen så mycket det bara är möjligt. Den är tyvärr hela 15kg tyngre än minimivikten så det finns lite att jobba med!  

Inga kommentarer: