TRE BILDER2012-04-29

ÄNTLIGEN HEMMA

Att säsongen 2012 skulle börja med en riktig strulhelg hade jag inte planerat. Allt började med Pontus vurpa som blev även min vurpa! Oftast så händer inte så mycket när man går omkull i regn men igår så gled hojen ut i ett kärr, högg i något och for upp högt i luften så väldigt mycket prylar gick sönder och årets kraschbudget är redan förbrukad!

Men efter ca 20 timmars slit så gick till slut hojen som den skulle, dock med originalgaffel som var helt otestad av mig. Dags för start och väl ute på "sighting lap" så upptäcker jag att vissa delar inte sitter riktigt där dom ska så in i depån igen och febril jakt efter tejp och andra universalverkyg. Startar sedan lite för sent mitt "warm up lap" från depån.
Eftersom jag aldrig kvalade under söndagen så får jag starta längst bak på gridden,  men gör en ok start och tar något startled in i första kurvan men vågar inte riktigt lita på hojen och framgaffeln gör att den inte beter sig som jag är van vid. Bestämmer mig för att ta det lugnt och se till att ha en hel hoj till nästa helg istället för några onödiga chansningar med en hon som inte beter sig som den brukar. De första varven tappar jag ett par placeringar och tar sedan rygg på Mats Backman men klarar inte riktigt av göra något seriöst försök att köra om honom och när det sedan efter ytterligare ett par varv blir gulflagg i norra kurvan backar jag av och bara kör mina varv till flaggan.
Ett riktigt skitrace men vad annat kan man förvänta sig när man skruvat och stressat hela natten och för varje trasig del man bytt har hittat två nya saker som visat sig vara trasiga. Men nu hojen är hel och får jag bara tag på en framgaffel så ska det gå att köra STCC på Mantorp nästa helg.

Ett resultat jag inte är stolt över, men väldigt lättad över att jag tog mig i mål.


Nedan följer ett gäng bilder från Elle


Ett stort tack till Tobias, Robin, Birger, Kjell, Skalman och alla andra som hjälpte mig att få ihop hojen.

Inga kommentarer: