TRE BILDER2012-05-04

RACE FREDAG

Efter ett ganska ruttet kval så fick jag starta från tionde startrutan men gör en helt ok start och är åtta iväg men tappar en placering ganska snart. Känner att jag inledningsvis har bra häng på Falemo, Ljungqvist, och Bergsman men efter några varv så ökar dom lite i tempo och jag klarar inte av att hänga med. Efter ytterligare fem varv så börjar bakdäcket ge upp samtidigt som jag börjar få kramp i en arm. Tappar en placering till Backman. Sladdar i mål ett par varv senare med ett bakdäck som är helt slut. Rejält missnöjd med varvtider och placering.
Jag har varje år sedan jag började med roadracing kapat lite på personbästa på de olika banorna men i år med Pirellidäcken som vi måste köra på så får jag det inte alls att stämma. Har svårt att få förtroende för framdäcket. Måste ändra min körstil samt lära om hur det ska kännas när man ligger på gränsen.
Pirelli lämnar en helt annan feedback till föraren, vilket säkert kan vara bra när man väl vant sig.
Hur som helst så är det väldigt frustrerande när jag i år kör ett par sekunder långsammare per varv än jag med lätthet gjorde förra året.
Men skam den som ger sig.  Det är bara att slita vidare i morgon!

Ett stort tack till min underbara teampersonal och alla gäster som hälsade på idag!

Resultat: Heat 1

Bilder
Inga kommentarer: