TRE BILDER2012-05-29

TISDAGSTRÄNING 120529

Prefekt väder och tisdag, nu skulle all fokus ligga på att försöka få upp en bra setup på hojen inför roadracing sm som går på hemmabanan Sviestad om tre veckor. Hela depån är full och det blir tre fulla grupper med folk som vill träna.
Som vanligt börjar snabb grupp och vi åker och ställer upp på startplattan. Lamporna tänds för att någon sekund senare slockna, jag är iväg ganska dåligt och har Eric Lindrot bredvid mig men han slår av tidigt och jag är med god marginal först in i första kurvan, känner direkt att det känns halt både bak och fram men försöker att pressa på lite men när jag går in i esset andra varvet så kanar framhjulet först i vänster sedan riktigt mycket när jag lägger ner till höger. Är ganska säker på att jag ska vurpa men reder ut det och tänker att jag är kanske stel och kör lite illa som jag brukar göra mitt första pass men så händer precis samma sak nästa varv. Något är fel, jag går i depån och går igenom fjädringsinställningarna, tänker att jag missat att återställa något efter skjutsningen men allt är som det ska, även däcktrycket kontrolleras. Varvtiderna ligger på mellan 58.1 och 58.4 så det är ganska ok för att vara ett förstapass men det känns instabilt.

Till nästa pass lägger jag på lite mer returdämpning i framgaffeln för att jag misstänker att det kan motverka problemen jag har. Får inga fler riktigt stora framhjulssläpp men hojen känns väldigt orolig och vill hela tiden gå på bakhjulet. Svårt att få flyt på körningen. Varviderna ligger mellan 57.5 och 57.9.
Även pappa Birger hinner åka årets första pass på hojen men så efter det så tittar Fredrik Watz förbi och känner på hojen och vi båda ser direkt när han gungar på framgaffeln att det saknas returdämpning. Det verkar vara något som har gått sönder i gaffeln som gör att den tappat returdämpning. Bara att riva ner och serva den, för att inte riskera någonting så bestämmer vi att det är färdigkört för dagen.

Riktigt surt, jag hade verkligen behövt mer träning och tid på hojen men positivt är att känslan för Pirellidäcken blir bättre och bättre. Börjar kunna urskilja mer och mer av hojen och däckens beteende. Nu blir det en beställning av lite delar från Grevens MC delar. Nästa träning kör vi med nya däck och så ska styre bytas ut, det visade sig att det blivit krokigt under söndagens skjutsövningar.


Som alltid läckra bilder från Elle!

Inga kommentarer: