TRE BILDER2012-05-08

VM I KM

Så  var det dags för årets viktigaste tävling, VM i KM!  Som tur är så blir jag färdig tidigt på Mantop och hinner ut till Sviestad i god tid.
Kvalet flyter på som förväntat, känns som vanligt första passet. Stelt och kantigt samt lite kramp i händerna.  Kvalar som tvåa med 58.1. Det är något likande som jag brukar kvala på när jag åker direkt ut på kval utan träning innan. Svårt att komma upp i tempo redan första passet en träning.
Till racet så ansluter även Fredde Watz på sin 600. Även fast att han får starta längst bak så vet jag att han kommer bli mycket farlig i racet. Men jag gör en kanonstart från min andraruta. Leder hela första varvet men skymtar flera gånger skuggan från någon som är tätt bakom och så på andra varvet i kurvan precis innan rakan så bromsar sig Fredde om men jag kan bita ifrån och kör om. Men något halvvarv senare är han förbi igen. Ytterligare några varv senare så tar sig även Jörgen om och han och Fredde får direkt upp en lucka. Samtidigt som det börjar jag bli rejält trött i armarna och jag backar av lite och rullar i mål.
Inga större framsteg i min körning idag men jag är ganska säker på att det är träning som gäller, känner på tok för stor osäkerhet i inbromsningarna och in i svängarna.
Men det var i vart fall ganska kul att köra hoj idag! Tyvärr så är det fullt upp med jobb nu i någon vecka så det finns inte tid att träna. Men siktet är inställt på att försöka köra onsdagsträningen i Karlskoga nästa vecka. Någon som vill med?


Ungefär en sekund för långsamt går det runt sviestad. Förra våren körde jag 56,9 på första klubbmästerskapet och gick i mål någon tiondel efter Jörgen. Det är inte ok att backa tillbaka så här mycket. Nu är jag rejält taggad på att träna hårt!

En viktig sak är att jag i vart fall har hamnat på pallen i alla klubbmästerskap jag kört sedan 2007, totalt 6 stycken pokaler har det blivit.

Jörgen och Jocke diskuterar taktik inför racet!


Tyvärr så fortsatte teamets struliga inledning av säsongen med att Tobias hoj behagade att slita av sig kläderna på uppvärmingsvarvet. Vänster sidokåpa samt underkåpan lossnade och Tobias fick gå i depån och det fanns helt enkelt inte tid att få ihop det eftersom starten gick endast några sekunder senare. Riktigt surt, nu måste vi verkligen skärpa oss och allt måste dubbelkollas minst tre gånger mellan varje körpass.

Inga kommentarer: