TRE BILDER2012-07-29

RACE SÖNDAG

Race:
Vi chansar och kör med mjukt däck även på racet eftersom det är bättre grepp och helt klart roligare att köra med. 
Vi ställer upp för start, jag står på ruta nio, det är längst till höger i tredje ledet. De röda lamporna tänds en kort stund och när dom slocknar så gör jag en riktig kanonstart, plockar säkert ett helt startled direkt och när det är dags att bromsa så bromsar de flesta riktigt tidigt och det finns lucka för mig att smita emellan. Lite förvånad blir jag allt när jag mitt i första svängen har Andreas Mårtensson som ligger tvåa precis framför mig. Men strax är ordningen återställd och jag ligger sexa ut ur första kurvkombinationen. Första tre fyra varven funkar körningen riktigt hyfsat men tappar ändå några placeringar, främst på rakan där det märks tydligt att min hoj inte alls hänger med. 
Lite längre fram i det 20 varv långa racet så börjar både jag och det mjuka bakdäcket blir riktigt slitna. Kör på tok för långsamt och tappar någon placering till innan jag går i mål på en 11:e plats och blir trea i privatförarcupen.
Är ganska besviken över resultatet, med den grymma starten borde jag ha gått i mål med en bättre placering.

Såhär med facit i hand så hade det nog funkat bättre med ett lite hårdare bakdäck. Men framför allt så hade jag behövt träna mer på Gelleråsbanan. Det märks helt klart att jag har svårt att hålla fokus till att köra snabbt mer än ett par varv i stöten. Jag blir helt enkelt för trött i både kropp och huvud. 

Nu har jag inga mer tävlingar planerade på ett tag så nu får det bli någon veckas semester från hojen. Sedan måste den nya motorn med mer effekt monteras. Även framgaffel och stötdämpare måste få sig en rejäl översyn.


Ett stort tack till alla som gjort mitt tävlande den här helgen möjligt. 

Självklart hälsade Anna-Lena från min samarbetspartner Saab Dynamics på när jag tävlar i Karlskoga där dom har sitt huvudkontor.


Honda 100 är nog den häftigaste klassen där 9-13 åringar tävlar på små fyrtaktshojar.Inga kommentarer: