TRE BILDER2012-12-02

PRO SUPERBIKE 2013

Precis som vi befarat så blir det inget Pro Superbike tillsammans med STCC 2013. Det är väldigt synd eftersom evenemanget STCC varit en förutsättning för ett gott samarbete med många sponsorer och partners.

Det här kan man läsa på highsider.se

Följande är ett mail från Rikard Sthillert från Roadracingsektionen på Svemo:

Samarbetet med STCC fortsätter inte under säsongen 2013. Avtalet med STCC avslutas 31 december 2012. Sektionen har, i samförstånd med STCC, beslutat att inte förnya avtalet på grund av osäkerhetsfaktorer som framkommit under samtal med förare, arrangörer och STCC. Vi stänger dock inga dörrar i framtiden för ett nytt samarbete.

Orsakerna till att avtalet inte förnyas är bland annat att vi inte lyckats hitta några tävlingshelger som inte krockar med varandra, som kalendern ser ut idag. En grundläggande orsak är att de flesta av STCCs tävlingar kommer gå av stapeln på banor som inte är godkända för mc-tävlingar, typ Göteborg och Solvalla. Arrangörerna som äger banorna som är lämpliga för både, mc och biltävlingar var inte alla positiva mot att köra tävlingar med både mc och bil under samma helg, på grund av säkerhetsskäl.

Att ta in en annan klass istället, som t.ex. Superstock 600 som idag har ett större startfält än Pro Superbike, var inte aktuell för STCC, och det spelar i sammanhanget ingen roll heller på grund av kalendern. Trots att vi har haft många diskussioner med alla berörda parter hela säsongen och under hela hösten, hittade vi ingen bra grund för ett samarbete med varandra under 2013. Inte minst påverkade osäkerheten som länge rådde om STCCs framtid planeringen för bägge parter.

Rachid gjorde ett försök att värva förare via Highsider, men det var tyvärr ingen idé, när det inte finns några tävlingstillfällen. Dessutom var antalet "säkra" förare för lågt, för att få till ett tillräckligt stort startfält.

Vi kom alltså tillsammans fram till att vi ska ta säsong 2013 för nyorientering, för STCC såväl som för Svemo och SM. Vi behöver utveckla ett hållbart framtidskoncept för vår SM. Att lyckas med ett fungerande SM-koncept är grunden för att t.ex. kunna få in sponsorer och inte minst TV i framtiden, vilket ger er som förare bättre förutsättningar. Och det jobbar vi redan nu hårt med. Vi är dock positivt till ett nytt samarbete med STCC framöver och kommer att hålla kontakten. Ett nytt samarbete ska dock ske på så sätt att det gynnas sporten och därmed Er som förare.

Vi tackar er som ställt upp i "elfte timmen" för att försöka få till en lösning.

För Roadracingsektionen
Rikard Sthillert


Det här avgör det, 2013 blir ett nytt kapitel för Otto Johansson Motorsport och vi tar klivet från roadracingtävlingar och kommer i framtiden lägga större fokus på andra saker. Vad det främst kommer handla om är till stora delar klart och kommer presenteras här inom några veckor.Inga kommentarer: