TRE BILDER2011-05-29

ERF Sprint, kval och race 1

Snart dags för kval
Kval
Det hade regnat hela natten och morgonen så när vi anlände till banan vid halv åtta tiden så var asfalten riktigt blöt men sedan började solen titta fram så det torkade på banan upp ganska snabbt men klockan nio när det var dags för kval så var det fortfarande en hel del stora vattenpölar på flera mer eller mindre bra ställen runt banan. Men det var helt klart tillräckligt torrt för slicks. Efter att ha kört lugnt ett par varv och memorerat var vattnet fanns så laddade jag på ett varv och det blev 1.39,1. Jag är nöjd med tiden, det får duga under dom här förhållandena! Dumt att riskera för mycket redan på kvalet!
Race 1
Eftersom det endast var en timme mellan kval och race så monterade vi på ett set nya däck på hojen direkt efter kvalet och sedan på med däckvärmarna.
Det är alltid en väldigt härlig känsla när man åker ut på nya varma däck, hojen beter sig precis som den ska och det känns som man har full kontroll.
Dags för start, när dom röda lamporna slocknar så gör jag för en gångs skull en kanonstart, är först in i södra kurvan och får en riktigt bra utgång ut på den 1100 meter länga flygrakan. Men eftersom jag vet att det är kraftig medvind och fortfarande stora vattenpölar på vissa ställen så fegar jag lite och kör på säkerhet i den hårda inbromsningen från 300 till 80 km/h och blir direkt omkörd av Kim Jensen från Danmark.
Nu blir jag lite förbannad och tänker inte ge mig i första taget, tänker att jag måste klippa honom så fort jag får chansen, det som hände på klubbmästerskapet ska inte hända igen.
I depåsvängen ett halvt varv senare får jag chansen och glider lätt förbi. Nu gäller det att skaffa sig en lucka. Jag får en riktigt bra utgång på rakan och kryper ner bakom kåpglaset. Den här gången tänker jag inte släppa förbi honom. Lämnar ingen plats vid min extremt sena inbromsning, fortsätter att pressa rejält och ser vid nästa passering av mållinjen att jag kapat personbästa med några tiondelar.

foto: Petter Reuterholt www.motofoto.se
Jag lyckas hålla riktigt högt tempo i några varv till sen börjar jag komma ifatt varvningar och det blir svårt få flyt i körningen men går i mål över 16 sekunder för Kim och första segern på två år är ett faktum!  Känns otroligt skönt!
Här är mina varvtider från race 1

Resultatlista race 1

Inga kommentarer: