TRE BILDER2011-05-30

ERF Sprint race 2

Efter race ett så är det dags för dagens huvudklass, våra vänner Kjell, Eje och Billy ska köra 6 timmars ERF långlopp när man är två eller tre förare i ett lag som turas om att köra så många varv som möjligt på en motorcykel.
Vanligaste taktiken är att man kör tills bensinlampan börjar lysa, då går man i depå, tankar och byter förare. Så gjorde även våra gubbar och dom skötte sig riktigt bra. Körde stabilt och orkade va ute hela sina pass utan att krokna allt för mycket.
Min mekaniker och far, Birger hjälpte dom vid tankningarna. Jag hjälpte till med däckbyten och hejade på! Dom slutade på en 20:e plats med 182 varv körda på 6 timmar.Race 2 ERF sprint
Bästa varvtid och vinst i race ett betyder att jag startar från poleposition, längst fram till vänster. Bättre utgångsläge kan man inte ha men tyvärr så har vädret blivit sämre och det kom någon skur i slutet av långloppet. Men när det är dags att åka ut för att ställa upp inför race två så är det torrt på banan dock så duggar det lite lätt.
Starten går och jag gör även i detta racet en kanonstart och är först genom första svängen. Jag laddar på så mycket jag kan redan från start. Tänker att här gäller det att hålla uppe temperaturen i däcken. Redan efter några varv i hyfsat tempo så känner jag att det börjar bli halt i vänstersvängarna. Troligen på grund av att det endast finns tre vänstersvängar så däcken hinner kallna och bli blöta på den sidan.
Jag vänder mig om och ser att dansken är långt bakom så jag backar av på tempot ganska rejält, speciellt i vänsterkurvorna och rullar i mål till min andra seger för dagen!
Även om racet inte bjöd på så mycket motstånd så var det väldigt spännande att köra eftersom det duggregnade och skvätte på visiret under hela racet. Inte helt ovanligt att man halkar omkull när det är sådana förhållanden.
Resultat race 2

Varvtider race 2

Inga kommentarer: