TRE BILDER2011-09-30

Mantorp fredag

Fredag och ERF-sprint på schemat idag. Vi var först ut i morse med kval klockan nio, det är för tidigt att köra hoj när det nästan är oktober. Det var bitvis ganska blött runt banan pga att nattens dagg fortfarande låg kvar. Jag tog det väldigt försiktigt och fokuserade mest på att hålla mig på hjulen, åkte ca 10 sekunder långsammare per varv än jag hade gjort i torrt. Men som tur var så var det fler som tog det lugnt och det räckte till en femte startruta.
Klockan tio var det dags för start i race ett, jag kommer iväg riktigt hyfsat när lamporna slocknar och är trea efter Mats Backman och Kim Jensen efter ett varv. Har ett väldigt kul race där jag ligger och fightas med dom ett par varv för att sedan lyckas komma om.
Jag är i ledning och skapar direkt en lucka. Men så börjar jag komma ifatt några långsammare förare som ska varvas. Tyvärr gör det att jag tar ett litet annat spår i pariskurvan och kör mitt över en skarv vid en asfaltslagning. Jag känner hur framhjulet studsar till ett par gånger och sedan tappar fästet.
Det blir en glidtur ut i sanden och jag får se dom sista fem varven från läktarplats. 
Det var som tur en ganska lugn vurpa, det går bara i ca 100km/h och med fullt nerlägg så är man så pass nära marken när man ramlar så det är sällan man slår sig så mycket. Både jag och hojen klarar sig utan större skador. 
Det blir mest lite repor på skinnställ och kåpor. Efter någon timmes jobb av mina mekaniker så är både jag och hojen rena och i körbart skick. 

Resten av dagen flyter på bra, vi tittar på det Endurance långlopp som körs i sex timmar innan det är dags för mitt ERF-sprint race 2.
När vi hämtar ut startlistan så får vi se att startuppställningen i race två avgörs av resultatet i race 1, det betyder att jag nästan får starta längst bak även fast jag hade snabbast varvtid i första racet.

Jag känner mig grymt taggad att ta revansch efter min vurpa. Att jag får starta längre bak än jag någonsin gjort gör inte så mycket, det viktigaste är att jag gör att bra race och får bra träning inför helgen.
Jag gör även denna gång en helt ok start och är tia efter första varvet och fortsätter jaga efter ledarna. 
Jag lyckas hela tiden att plocka ca en halv sekund per varv på dom längst fram, så när det efter 11 varv blir lite trångt med mycket varvningar så jag lyckas smita förbi ledaren och jag passerar ett varv senare mållinjen som segrare!  
En helt otroligt skön avslutning på dagen! 

Nu är det bara att börja ladda inför tävlingarna i morgon! Det är då det gäller! 

Här kommer lite bilder från dagen...Inga kommentarer: