TRE BILDER2011-10-02

Race Söndag

Det blev lite stressigt att hinna få klart på allt som gick sönder på kvalet men med en timme kvar till race så var vi klara, hojen besiktad och däckvärmarna på full värme!
Efter lite funderande så kommer jag fram till att mina två vurpor kanske beror på att jag kört med ett hårt dunlopdäck fram. Hojen har känns lite stötig, framhjulet har hoppat och kanat en del när jag åkt över ojämnheter i asfalten. Till racet provar vi med ett mjukare däck.

Race
Starten går och tyvärr så får jag inte riktigt till den där kanonstarten som jag har lyckats med i dom senaste racen men lyckas hålla min niondeplats ut på rakan, blir där omkörd av Robin vars hoj går riktigt bra. Får verkligen kämpa för att ta mig förbi. Det går riktigt långsamt mitt i svängen men så fort det blir rakt så försvinner han. Det är riktigt frustrerande, jag borde ju vara framme i täten, men gör men ett dåligt kval och följer upp det med en halvdålig start så blir det tyvärr inte bättre.
Men på sjunde varvet så klämmer jag mig förbi Robin och verkligen tar spåret för att han inte ska kunna svara på följande raksträcka. Det funkar! Tar mig även om Mattias Wikberger ganska omgående och höjer tempot rejät, det blir en lucka bakåt. Perfekt tänker jag och börjar jaga efter nästa förare i fältet som är ett par sekunder framför.
Pressar ganska hårt följande varv och tyvärr så gör jag ett rejält förarmisstag i chikanen innan raksträckan. Jag råkar gena lite över curbsen i innern och det funkar aldrig! Helgens tredje vurpa är ett faktum!

Besviken och förbannad så reser jag upp hojen och tar grusvägen tillbaka till depån. Inget kul sätt att avsluta säsongen men helgen har ändå varit väldigt rolig och lärorik. Jag har kapat en del på personbästa och det är verkligen skönt att veta att jag hänger med bra i tempot som många av dom snabba förarna kör i.

Hade det inte varit för däckproblem så hade jag nog haft god chans till pallplaceringar både igår och idag. Bara att ta lärdom av misstagen och gå mot Roadracingsäsongen 2012 med självförtroendet på topp!


Inga kommentarer: