TRE BILDER2011-09-13

Kvällen, hösten och framtiden....

Ikväll så har jag varit träningsansvarig över den näst sista tisdagsträningen på sviestad. Det känns verkligen att hösten är här! Det var svinkallt och så blåsigt att det var riktigt svårt att flagga av passen utan att flaggan trasslade ihop sig. Men vi körde en del startträning, deltagarna var tappra körde imponerande fort i svåra  förhållanden med kastvindar och stormvarning.
fler bilder från kvällens träning finns här

I tävlingskalendern så finns det två helger kvar, dels Pro Superbike 23-24 september och SM 1-2 oktober. Jag hade verkligen velat göra ett inhopp och prova ett race med Pro Superbike och STCC men tyvärr så har jag inte lyckats hitta någon vettig lösning på att få ekonomin att gå ihop. En väldigt hög startavgift tillsammans med enhetsbränsle och enhetsdläck gör att en STCC helg går på ca 10-12000kr mer än en vanlig SM helg.
Det tillsammans med att jag inte riktigt får till någon bra känsla för pirellidäcken gör att jag nog måste stå över och siktar in mig på att köra SM helgen istället.
Pro Superbike får helt enkelt vänta till nästa år. Precis som jag gjort i hela min roadracingkarriär så skyndar jag långsamt. Jag tror på att ta små steg mot toppen. Det gör att man kan hålla satsningen stabil och långsiktig. Jag har sett många förare gå för snabbt framåt med raserad ekonomi och mycket vurpor som följd. I ett sånt läge är det lätt att man tröttnar och lägger av.
Eftersom roadracing är det roligaste som finns så vill verkligen inte jag tröttna och lägga av, så därför skyndar jag långsamt!

Nästa körning på schemat är kvällsträning på Mantorp Park i morgon onsdag, då ska jag om det inte regnar försöka komma ner på låga 1,19 tider. Återkommer i morgon kväll med rapport om hur det gick.

ps, om nu någon skulle ha ett förslag på ett samarbete en stcc helg som kan generera i att däck och/eller startavgift blir betald så är jag självklart beredd att riva upp mitt beslut att inte köra pro superbike ;-)
actionpics 8/9 foto: www.bildbevis.com

2 kommentarer:

Lena sa...

ah, jag trodde det var dig highsider.se hade på g! Synd, men det är bättre att göra något helhjärtat än halvt. Det kommer ju ett SM också!

Ha det så kul på onsdag!

/Lena
lena.raceteam.se

Namn: Otto Johansson sa...

aha, jag har helt missat att kolla highsider senaste dagarna. Men tyvärr så är det inte mig det handlar om! Det får bli nya tag nästa år! Jag har lärt mig mycket om hur man driver ett team och en roadracingsatsning i år. Nästa år kommer bli väldigt intressant!

Det är väldigt kul att se att du börjar satsa lite mer på det runt omkring! Jag tror att du kan komma långt, få kör lika rent och snyggt som du!